15-01-2010

50 JAAR OPENING STATIONSGEBOUW ZANDERIJ 1960 2010











kind in suriname 5 jaar 2005 2010 special issue

this is a special issue made for KIND IN SURINAME to send promotion documents in Netherlands ( numeric print )



In november 2005 is Stichting “Kind in Suriname” opgericht
Het initiatief komt van ouders die een nauwe betrokkenheid hebben met Suriname. Deze betrokkenheid is ontstaan vanwege adoptie vanuit Suriname. De confrontatie met de armoede daar, het verlangen om ooit iets te betekenen voor kansarme kinderen op de wereld en de liefde voor Suriname deed deze ouders besluiten om een stichting op te richten.
Ook andere ouders die deze liefde deelden werden erbij betrokken en zo werd “Stichting Kind in Suriname” een feit. Meer over het ontstaan van de stichting kun je lezen bij Wie zijn wij.
Tijdens het verblijf (voorjaar 2005) van de adoptiefouders in Suriname werd Huize Bethel (nu Kinderhuis Johanna) in Domburg een paar keer bezocht en zo ontstond het contact met dit kindertehuis. De bewogenheid van de leiding met de kinderen in het tehuis maakte diepe indruk en zo werd besloten om Huize Bethel tot eerste project te bombarderen.
Ook werd er contact gemaakt met Huize Nesta (nu Maria Hoeve) in Lelydorp, dit is een pleeggezin en tevens kindertehuis, later ook opvanghuis voor tienermoeders. Ook dit huis en de liefde voor kinderen maakte diepe indruk. Hiermee was een tweede project toegevoegd.
Over deze en onze andere projecten kun je meer lezen bij: Projecten.Stichting Kind in Suriname staat als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) geregistreerd bij de Belastingdienst. Meer informatie hierover kun je lezen bij Sponsoring.

STEUN HAITI 2010 EARTHQUAKE AARDBEVING SURINAME STEUN VOOR HAITI




Help slachtoffers aardbeving Haïti
Haïti is getroffen door een zware aardbeving. Er zijn duizenden slachtoffers, de schade is enorm. Uw hulp is hard nodig. Maak nu uw gift over.
De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben gironummer 555 opengesteld voor de slachtoffers van de verwoestende aardbeving in Haïti.
Hoewel de exacte gevolgen van de aardbeving nog moeilijk zijn in te schatten, lijkt het om een ramp van enorme omvang te gaan. In Port-au-Prince, de 2 miljoen inwoners tellende hoofdstad van Haïti, heerst grote chaos. Gevreesd wordt voor het leven van duizenden mensen. De beelden laten zien dat een groot deel van de hoofdstad verwoest is. SHO voorzitter Farah Karimi:”Deze aardbeving is een catastrofe voor het armste land van het westelijk halfrond. Meer dan 85 procent van de bevolking van Haïti leeft al in grote armoede. Het land is nog niet eens hersteld van de cyclonen van 2008. Hulp is nu dringend nodig voor de slachtoffers op Haïti, wij doen een beroep op de Nederlandse bevolking.” De SHO leden zijn al vele jaren actief in Haïti en in staat om effectieve hulp te bieden. De Samenwerkende Hulporganisaties zijn: ICCO & Kerk in Actie, Cordaid, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, World Vision, Tear, Save the Children Terre des Hommes en UNICEF Nederland.

http://www.giro555.nl/nl-NL/default.aspx